Paneer masala in cashew sauce - Cubulete de branza in sos caju si rosii
 
 
Autor:
Portii: 3-4
Ingrediente
  • ulei masline
  • 2 foi dafin
  • 4 catei usturoi tocati grosier
  • 7 gr ghimbir (2 cm) tocat
  • 6 linguri pasta de rosii facuta in casa
  • sare neiodata dupa gust
  • 100 gr pasta caju (caju inmuiat cel putin 2 ore in apa rece si pasat cu blenderul vertical)
  • 1 lingurita boia dulce
  • ½ lingurita corinadru
  • 1 cm ardei iute, tocat
  • aproximativ 300 ml apa fierbinte
  • ½ lingurita Basic Garam Masala (un amestec de condimente: coriandru, chimion, piper negru, cuisoare, cardamon, scortisora, nucsoara)
  • 250 gr paneer, taiata in bucati de 3x3 cm (branza facuta in casa); reteta aici
Instructiuni
  1. Am pus ulei de masline intr-un wok de ceramica iar cand s-a incalzit am adaugat frunzele de dafin, usturoiul, ghimbirul tocat si am lasat 1 minut la foc mediu.
  2. Am adaugat in wok pasta de rosii, sare, crema de caju.
  3. Cand am pasat caju-ul cu blenderul vertical, am pus putina apa pentru a-l putea face fin (de consistenta smantanii).
  4. Am pus in wok si boia, coriandru, ardei iute, apa fierbinte, garam masala si am lasat sa fiarba la foc mic 2-3 minute.
  5. Mai multe detalii despre basic garam masala gasiti pe blogul Bucatarie Indiana.
  6. Inainte de a adauga paneerul/branza, am luat wok-ul de pe foc, am scoc frunzele de dafin si am procesat totul cu blenderul vertical astfel incat sa obtin un sos fin si cremos.
  7. Dupa ce am obtinut sosul fin, am adaugat si branza/paneerul si am pus din nou wokul pe foc.
  8. Am lasat sa fiarba la foc mic pentru 5 minute, timp in care aromele din sos vor patrunde si in cubuletele de branza.
  9. Cantitatile de condimente si arome folosite, fac aceasta mancare gustoasa, aromata si usor picanta. Daca va place mai iute, puteti mari cantitatile de condimente.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/paneer-masala-in-cashew-sauce/