Falafel vegan la cuptor
 
 
Autor:
Portii: 30 bucati
Ingrediente
  • 350 gr boabe naut, lasat peste nopate in apa rece
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 fire usturoi verde
  • 5 fire ceapa verde
  • sare neiodata dupa gust
  • piper negru proaspat macinat, dupa gust
  • 8 linguri ulei masline
  • 1 lingurita chimion pudra (sau dupa gust)
  • 1 lingurita coriandru pudra (sau dupa gust)
  • ½ lingurita curcuma pudra (sau dupa gust)
  • 2 linguri faina seminte in (seminte de in macinate in rasnita de cafea)
  • 50 ml apa in care a fiert nautul
Instructiuni
  1. Nautul l-am lasat la inmuiat peste noapte, apoi l-am clatit si l-am pus la fiert pentru 30-40 minute; dupa ce a fiert, l-am introdus in robotul cu lama in S si am procesat.
  2. Tot in robotul cu lama in S am adaugat patrunjel, ceapa, usturoi verde si am procesat.
  3. Operatiunea de procesare am repetat-o de 3 ori, deoarece cantitatea de verdeata si naut era prea mare si nu a incaput toata in vasul robotului.
  4. Dupa ce am procesat totul, le-am transferat intr-un castron mare si am adaugat sare, piper, ulei de masline, chimion, coriandru si curcuma.
  5. Pentru legarea compozitiei, am pus faina de in si putin din apa in care a fiert nautul.
  6. Dupa ce am amestecat bine si s-a incorporat toul, am modelat cu mana chiftelutele si le-am asezat in tava, pe hartie de copt, unsa cu ulei de masline.
  7. Am introdus tava in cuptorul preincalzit si le-am lasat pentru 35 minute la o temperatura de 180 grade Celsius, timp in care le-am intors pe ambele parti; primele 10 minute le-am lasat la program clasic de copt, iar apoi urmatoarele 25 minute le-am lasat la program de ventilare.
  8. Deoarece chiftelutele sunt usor sfaramicioase, intoarcerea lor de pe o parte pe cealalta am facut-o cu o spatula mai lata, astfel incat sa nu se rupa.
  9. Pentru servirea lor, recomand un sos, fie de rosii sau de susan, mergand perfect cu o salata verde sau de patrunjel.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/falafel-vegan-la-cuptor/