Cartofi noi cu ierburi italiene
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Ingrediente
  • 1,5 kg cartofi noi (i-am cumparat pe cei mai mici)
  • sare neiodata dupa gust
  • ulei masline
  • 100-150 ml apa in care au fiert cartofii
  • ierburi italiene (busuioc, salvie, oregano)
Instructiuni
  1. Am cumparat cei mai mici cartofi si i-am curatat cu un burete de bucatarie.
  2. Am pus apa cu sare la fiert si cand a dat apa in clocot, am adaugat cartofii.
  3. Am lasat sa fiarba la foc mic timp de 10-12 minute.
  4. Cartofii trebuie sa fie 80% fierti.
  5. Cand strecurati cartofii, pastrati putina apa (100-150 ml) din apa in care au fiert cartofii.
  6. Intr-un vas de yena mare (aproximatv 40 x 25 cm) am pus ulei de masline, cei 100-150 ml apa pastrata de la cartofi si cartofii partial fierti.
  7. Am presarat ierburile (busuioc, salvie si oregano) si am pus tava la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 30-35 minute.
  8. minute din totalul timpului am lasat cartofii la program de ventilat pentru a se rumeni bine.
  9. Am servit cu o salata de varza alba cu morcovi si marar.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/cartofi-noi-cu-ierburi-italiene/