Batoane din hrisca fara drojdie
 
 
Autor:
Portii: 8-9 bucati
Ingrediente
  • 350 gr faina hrisca
  • 2 linguri ulei masline
  • sare neiodata dupa gust
  • aproximativ 200 ml apa calduta
Instructiuni
  1. am pus intr-un castron faina de hrisca, uleiul, sarea si putin din catitaea de apa; framantam cu mana si incorporam treptat restul de apa.
  2. Vom obtine un aluat pe care il lasam sa stea 1 ora, iar apoi modelam batoanele. Eu le-am facut aproximativ de 8-9 cm lungime si late de 3-4 cm.
  3. Atentie! Cu cat batonele sunt mai subtiri si mai mici, cu atat se vor usca mai mult si vor deveni mai tari.
  4. Batoanele obtinute le asezam in tava, pe hartie de copt, unsa cu ulei de masline si introducem in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 minute, la temperatura de 180 grade celsius.
Notite
In functie de tipul de faina de hrisca, poate creste cantitaea de apa, aproape se poate dubla.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/batoane-din-hrisca-fara-drojdie/