Banane glazurate cu ciocolata raw
 
 
Autor:
Ingrediente
  • 2-3 banane feliate si inghetate
  • sucul de la o lamaie mare
  • Pentru glazura de ciocolata avem nevoie:
  • 25 gr ulei cocos topit la bain-marie
  • 80 gr unt de cacao ecologic topit la bain-marie
  • 20 gr gr cacao
  • 1-2 linguri sirop de agave sau dupa gust
  • putina sare
Instructiuni
  1. Bananele le-am taiat felii si am adaugat sucul de lamaie.
  2. Le-am pus apoi intr-o punga si le-am introdus in congelor pana cand au inghetat.
  3. Atentie cand asezati bananele in punga; asezati-le intr-un singur strat, deoarece odata inghetate, se vor lipi intre ele si nu veti reusi sa le desfaceti.
  4. Cat timp stau in congelator, pregatiti glazura de ciocolata.
  5. Topiti uleiul de cocos si untul de cacao la bain-marie. Nu trebuie sa depaseasca 40 grade Celsius.
  6. Adaugati cacao, indulcitor dupa gust si putina sare.
  7. Consistenta ciocolatei va trebui sa fie una asemanatoare cu cea a mierii, pentru a avea putere de acoperire a bananelor.
  8. Este bine ca dupa ce faceti ciocolata, sa o lasati putin pana cand devine mai vascoasa. Daca va grabiti, puteti sa o puneti cateva minute la frigider.
  9. Bananele inghetate se vor rostogoli prin glazura de ciocolata cu ajutorul unei furculite si se vor aseza pe un gratar.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/banane-glazurate-cu-ciocolata-raw/