Chiftelute de naut cu susan la cuptor
 
 
Autor:
Portii: 30 bucati
Ingrediente
  • 400 gr naut lasat la inmuiat peste nopate
  • sare neiodata dupa gust
  • 5 fire ceapa verde tocata
  • 3 fire usturoi verde tocat
  • piper negru proaspat macinat
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 120 ml apa in care a fiert nautul
  • 2 lingurite menta maruntita uscata sau proaspata
  • ½ lingurita coriandru
  • 3 linguri ulei masline
  • 9 linguri susan pentru a acoperi chiftelele
Instructiuni
  1. Am lasat nautul in apa rece la inmuita, peste noapte.
  2. Am pus apa cu sare la fiert iar cand a dat in clocot, am adaugat nautul.
  3. L-am lasat acoperit sa fiarba la foc mic pana cand a fost fiert, aproximativ 1,30 ore.
  4. In acest timp am pus intr-un wok ulei de masline, ceapa si usturoiul tocate si am lasat 1-2 minute la inabusit.
  5. Cand nautul a fiert, l-am strecurat.
  6. Din apa in carte a fiert, am pastrat un pahar de apa, de care vom avea nevoie mai tarziu.
  7. Am pus o parte din naut in robotul cu lama in S si am procesat.
  8. Pentru a ajuta robotul, am adaugat putin din apa pastrata.
  9. Am fost nevoita sa procesez nautul in 2 transe pentru ca era o cantitate destul de mare.
  10. Daca robotul va permite, adaugati toata cantitatea de naut o data.
  11. Peste naut, in robotul cu lama S am adaugat si patrunjelul, piperul, menta, coriandru, ulei masline si am procesat din nou.
  12. Am transferat compozitia obtinuta intr-un bol mare si am adaugat si usturoiul si ceapa inabusita.
  13. Am amestecat si am modelat chiftelute pe care le-am rostogolit prin susan.
  14. Chiftelele obtinute le-am pus in tava, pe o hartie de copt unsa cu ulei si le-am introdus in cuptorul preincalzit. Le-am lasat in cuptor timp de 35 minute la o temperatura de 180 grade Celsius, jumatate din acest timp fiind pe program de ventilatie.
Notite
Merg grozav impreuna cu salata de patrunjel sau salata verde cu rosii.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/chiftelute-de-naut-cu-susan-la-cuptor/