Ardei umplut cu bulgur si legume
 
 
Autor:
Portii: 10 buc ardei
Ingrediente
  • 10 ardei
  • 300 br bulgur inmuiat in apa rece pentru 30 minute
  • ulei masline
  • 5 fire de ceapa verde, tocata
  • 2 ardei rosii tocati marunt
  • 1 ardei verde tocat marunt
  • 200 gr morcov dat pe razatoarea mare
  • sare neiodata dupa gust
  • piper negru dupa gust
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • cateva frunze telina
  • 600 gr rosii fara coaja, blenduie (aprox 400 ml)
Instructiuni
  1. am pus bulgurul la inmuiat 30 minute.
  2. In acest timp am curatat ardeii de cotor, samburi si i-am spalat.
  3. Intr-un wok, am pus ulei de masline, ceapa si am lasat la inabusit 1-2 minute. Am adaugat ardeii tocati, ¾ din cantitatea de morcov rasa (150 gr) si am mai lasat pe foc mic 2 minute.
  4. Legumele inabusite le-am pus intr-un castron si am adaugat bulgurul inmuiat, spalat si strecurat. Am pus sare, piper, patrunjel, frunze telina si am amestecat totul.
  5. Cu compozitia obtinuta am umplut ardeii, pe care i-am pus intr-un vas mare de yena cu capac.
  6. Au ramas 2 linguri din compozitie, pe care am pus-o in vasul de yena, langa ardei.
  7. Pentru a scurta timpul de cuptor, am dat in clocot rosiile blenduite, la care am adaugat aproximativ 900 ml apa, morcovul ras ramas (50 gr) si patrunjel tocat.
  8. Sucul obtinut l-am adaugat peste ardeii umpluti si am introdus vasul de yena in cuptorul preincalzit.
  9. Din mometul in care a inceput sa fiarba, am lasat in cuptor 30 minute, la 180 grade Celsius.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/ardei-umplut-cu-bulgur-si-legume/