Supa crema de ardei copti
 
 
Autor:
Ingrediente
  • 1,3 kg ardei kapia rosu copt
  • ulei masline
  • 2 cepe medii tocate
  • 1 morcov mediu tocat
  • 1 telina mica tocata
  • 1 radacina patrunjel tocata
  • 1 radacina pastarnac tocat
  • sare dupa gust
  • 5 catei usturoi trecut prin presa
  • 800 ml apa fierbinte
Instructiuni
  1. Am spalat ardeiul si l-am copt pe gratar. Eu am un gratar pe gaz afara, asa ca e mai simplu cu coptul; puteți sa-i coaceti si in cuptor.
  2. Dupa ce am copt ardeii, am presărat sare si i-am lasat sa stea acoperiti vreo 30 minute pentru a fi mai usor de curatat.
  3. In acest timp, am pus intr-o cratita de ceramica, ulei de masline si am lasat ceapa la inabusit. Am adaugat morcovul, telina, patrunjelul si pastarnacul tocat, sare dupa gust si am lasat la inabusit 2-3 minute.
  4. Peste legume am pus si ardeii curățati de cotor, semințe si coaja si taiati in bucati mai mici. Am lăsat la înăbușit încă 2 minute si am adăugat apa fierbinte. Am lăsat la fiert l-a foc mic timp de 8-10 minute.
  5. Tot aici am pus si usturoiul trecut prin presa si am mai lasat la fiert 1-2minute.
  6. Am pasat totul cu blenderul vertical.
  7. Supa crema obținută este mai groasa, cremoasa. Daca vreti o consistenta mai subtire, atunci puneti apa mai multa.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/supa-crema-de-ardei-copti/