Supa crema de rosii cu busuioc
 
 
Autor:
Ingrediente
  • 2 cepe medii tocate (120 gr)
  • 3 ardei kapia mari, copti si tocati
  • 4 crengute busuioc proaspat (sau dupa gust)
  • sare neiodata dupa gust
  • 1,300 gr rosii fara coaja, blenduite
Instructiuni
  1. Am copt ardeii, i-am presarat cu sare si i-am lasat sa stea 30 minute acoperiti, apoi i-am curatat de coaja, de cotor si de samburi.
  2. Intr-o cratita de ceramica, am pus ulei de masline, ceapa si am lasat 1-2 minute.
  3. Am adaugat ardeii copti, curatati si tocati, frunzele de busuioc tocate, sare si am lasat la foc mic sa fiarba 3-4 minute.
  4. Rosiile fara coaja, le-am blenduit si le-am adaugat in cratita peste ardei.
  5. Am lasat sa fiarba inca 10-12 minute.
  6. La final, am luat cratita de pe foc si am pasat totul cu blenderul vertical.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/supa-crema-de-rosii-cu-busuioc/