Zeama de varza murata
 
 
Autor:
Ingrediente
  • un bidon/butoi de 5 l
  • 1 varza mare
  • 4 linguri sare mare neiodata pentru muraturi
  • 4 litri apa
  • 1 sfecla rosie mare
Instructiuni
  1. Am curatat varza de primele frunze exterioare, am verificat ca frunzele sa nu aibe gaurele si am tocat-o.
  2. Am introdus varza tocata in bidon; eu am pus-o intr-un bidon de 5 l de la apa.
  3. Am pus aproximativ 4 litri apa la incalzit (nu fierbinte), cat sa pot dizolva sarea, si am pus apa cu sare peste varza. Se pune 1 lingura sare la fiecare litru de apa.
  4. Pentru a-i da culoare frumoasa, am feliat o sfecla rosie si am introdus-o in bidon.
  5. Bidonul l-am lasat in camara, la o temperature de 23 grade; in 5-6 zile, in functie de temperatura din camara, zeama de varza va fi gata.
  6. Putem folosi zeama de varza ori de cate ori dorim sa dam gust acrisor mancarurilor sau poate fi consumata ca atare.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/zeama-de-varza-murata/