Mancare de linte
 
 
Autor:
Portii: 5
Ingrediente
  • 250 gr linte rosie
  • 1 ceapa mare (120 gr)
  • ulei masline
  • 2 ardei kapia rosii tocati
  • 5 rosii decojite si tocate
  • zeama de la ½ lamaie
  • busuioc (de preferat proaspat)
  • ½ lingurita turmeric
  • sare Himalaya
  • 2-3 catei de usturoi
Instructiuni
  1. Inainte de a pune la fiert lintea, am trecut-o printr-un jet de apa rece.
  2. Am pus apa cu putina sare intr-o cratita iar cand apa a dat in clocot, am adaugat lintea si am lasat-o sa fiarba aproximativ 5-6 minute. Atentie sa nu o fierbeti prea mult pentru ca lintea va mai fierbe si mai tarziu cu ardeiul, ceapa si rosiile.
  3. In acest timp am pus intr-un wok ceramic, uleiul de masline si ceapa tocata marunt pe care am lasat-o putin la calit, apoi am adaugat adreiul kapia tocat marunt si am mai lasat totul inca 2 minute in wok-ul acoperit cu capac.
  4. Am strecurat lintea partial fiarta, am adaugat-o in wok langa ardei si ceapa si am adaugat si rosiile pe care le-am decojit si le-am taiat cubulete mici.
  5. Am mai lasat totul pe foc inca 8-10 minute, am adaugat turmericul (turmericul contine curcumina, care are efect antiinflamator, reducand astfel durerea si umflaturile provocate de artrita, previne cancerul de colon si boala Alzheimer), busuiocul tocat, zeama de lamaie si usturoiul trecut prin presa.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/mancare-de-linte/