Crema de spanac si broccoli
 
 
Autor:
Portii: 4-5
Ingrediente
  • ulei masline
  • 100 gr ceapa tocata (2 ceape medii)
  • 4 catei usturoi
  • ½ lingurita chimion pudra
  • ½ lingurita coriandru pudra
  • 750 ml supa legume
  • 450 gr spanac (cantitate neta - deja curatat)
  • 300 gr broccoli (cantitate neta - deja curatat)
  • sare roz de Himalaya
  • smantana din caju
Instructiuni
  1. Pentru a da mai multa savoare am facut supa de legume/stock-ul (se obtine din 1 ceapa medie, 1 morov, 1 radacina patrunjel, 1 radacina pastarnac, 1 telina mica, 1 l apa, fierte 25-30 minute si strecurate).
  2. Am pus intr-o cratita uleiul de masline, ceapa si am lasat la inabusit pentru 2 minute.
  3. Am adaugat usturoiul tocat, chimionul, coriandrul si am mai lasat pe foc 1 minut.
  4. Supa de legume facuta dupa descrierea de mai sus, am adaugat-o in cratita.
  5. Tot aici am mai pus broccoli si am lasat la fiert 8-10 minute.
  6. Dupa ce a fiert broccoli am adaugat spanacul si am mai lasat 1-2 minute la fiert.
  7. Am luat cratita de pe foc si am pasat totul la blender.
  8. Daca vreti o consistenta mai subtire a supei crema, mai puteti adauga putina apa si mai dati un clocot.
  9. Deasupra supei crema puneti o lingura de smantana si/sau cruoane.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/crema-de-spanac-si-broccoli/