Pate de ciuperci
 
 
Autor:
Ingrediente
  • ulei masline
  • 500 gr ciuperci champignon
  • 4 buc morcovi medii taiati rondele subtiri
  • 1 ardei rosu tocat
  • 2 cepe medii tocate
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare roz de Himalaya
  • piper negru proaspat dupa gust
Instructiuni
  1. Am pus intr-un un wok din ceramica, ulei de masline si ceapa si am lasat pe foc 1-2 minute dupa care am adaugat morcovii, ardeiul si sare si am lasat pe foc inca 2-3 minute.
  2. Daca este cazul puteti aduaga 1-2 linguri de apa astfel incat sa nu se prinda de cratita.
  3. Am curatat ciupercile, le-am spalat, le-am taiat in patru sau in mai multe felii, in functie de marimea lor si le-am adaugat peste ceapa, morcovi si ardei.
  4. Am lasat wokul acoperit, la foc mic pentru inca aprox. 12 minute, pana cand sunt patrunse legumele.
  5. La final am adaugat usturoiul tocat si piperul proaspat macinat. Am pus compozitia intr-un vas unde am procesat totul cu ajutorul unui blender-ul vertical.
  6. Daca vi se pare ca ciupercile au lasat prea mult lichid, inainte de a pasa compozitia, luati o parte din el, insa nu il aruncati pana cand nu terminati de procesat compozitia; poate mai aveti nevoie la pate.
  7. Se va pune la frigider pentru a se raci.
  8. Pateul il putem pune pe paine, alaturi de masline, castraveti, ardei, rosii, salata verde sau alaturi de o rodie.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/pate-de-ciuperci/