Supa crema de praz cu lapte caju
 
 
Autor:
Portii: 5-6 portii
Ingrediente
  • ulei
  • 370 gr praz romanesc (cantitate neta, deja curatat)
  • 220 gr cartofi albi
  • 750 ml supa legume (am obtinut-o prin fierberea pentru 30 minute a unui litru de apa cu sare, 1 ceapa, a pastarnac, 1 patrunjel, 1 morcov, 1 telina mica)
  • 150 ml lapte caju
Instructiuni
  1. Am pus uleiul si prazul taiat rondele (de 0,5 cm) intr-o cratita.
  2. Am lasat pe foc cratita cu capacul pus pentru aproximativ 4-5 minute, pana cand prazul s-a inmuiat putin.
  3. Am adaugat cartofii taiati cubulete mici si am mai lasat 2-3 minute.
  4. Am pus supa de legume peste praz si carofi, si am lasat sa fiarba pana cand legumle au fost patrunse; aproximativ 12-15 minute.
  5. Am luat cratita de pe foc, am pasat totul cu ajutorul blenderului, am adaugat laptele de caju si am amestecat.
  6. In functie de cum doriti consistenta supei, mai adaugati sau nu lapte caju.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/supa-crema-de-praz-cartofi-si-lapte-caju/