Crema de pastarnac cu ghimbir
 
 
Autor:
Portii: 6 portii
Ingrediente
  • 1 l supa de legume (am obtinut-o prin fierberea pentru 25-30 minute a 1,25 l apa cu sare, 1 ceapa, 1 telina mica, 1 radacina patrunjel, 1 pastarnac, 1 morcov mare)
  • 3 linguri ulei masline
  • 120 gr ceapa tocata (2 bucati)
  • 200 gr cartofi tocati (1 cartof maricel)
  • sare dupa gust
  • 850 gr pastarnac tocat
  • ¼ lingurita coriandru
  • 10 gr radacina ghimbir dat pe razatoare
  • ½ lingurita turmeric
Instructiuni
  1. Am pus uleiul si ceapa intr-o oala si am lasat la inabusit.
  2. Am adaugat cartoful curatat, spalat si taiat cubulete, putina sare si am mai lasat 3 minute pe foc.
  3. Am adaugat si pastarnacul curatat, spalat si tocat, coriandrul, ghimbirul, turmericul si am lasat la inabusit inca 4-5 minute.
  4. Dupa acest timp am pus o parte din supa de legume si am lasat totul la fiert; aproximativ 15 minute.
  5. Cand au fost fierte legumele, am luat oala de pe foc, am pasat totul cu blenderul si am mai adaugat si restul de supa de legume.
  6. In functie de cum doriti consistenta supei, mai adaugati sau nu apa/supa si mai dati un clocot.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/crema-de-pastarnac-cu-ghimbir/