Cheesecake cu lime si merisoare
 
 
Autor:
Portii: 6
Ingrediente
  • Ingrediente blat:
  • 85 gr migdale hidratate 6h
  • 25 gr fulgi ovaz
  • 30 gr curmale hidratate 15 minute
  • 15 gr ulei cocos
  • 1 lingura fulgi cocos
  • Ingrediente crema:
  • 320 gr pulpa ramasa de la laptele caju (pulpa mi-a ramas dupa ce am facut lapte de caju din 450 gr caju)
  • 75 gr zeama lime sau dupa gust
  • 130 gr banane congelate si stropite bine cu lamaie (cantitate neta, fara coaja)
  • 70 gr miere salcam sau alt indulcitor dupa gust
  • 40 gr unt cacao topit la bain marie
  • ½ lingurita vanilie
  • 40 gr merisor
  • coaja lime bio rasa pentru decor
Instructiuni
  1. Am pus in robot ingredientele pentru blat (migdalele hidratate si clatite, fulgii ovaz, curmalele scurse de apa si uleiul de cocos) si am maruntit totul, lasand compozitia putin crocanta.
  2. Am tapetat cele 3 forme rotunde (diametru 8 cm) cu fulgi de cocos, am intins compozitia de mai sus in forme si le-am pus la frigider pana cand am facut crema.
  3. In locul celor 3 forme, compozitia se poate pune intr-o singura forma de tort cu dimensiune mai mare, obtinand astfel un tort raw.
  4. Pentru a face crema am pus in robot: pulpa ramasa de la laptele caju, zeama lime, bananele congelate, mierea/alt indulcitor si am procesat la viteza maxima pana cand am obtinut o crema fina, densa si usor acrisoara.
  5. Am adaugat untul de cacao topit si vanilia si le-am incorporat.
  6. La final am pus merisorul si am procesat usor astfel incat sa ramana bucatile intregi.
  7. Crema obtinuta am impartit-o in cele 3 forme care asteptau in frigider.
  8. Deasupra am ras coaja de lime.
  9. Cele 3 mini tortulete le-am pus la congelor pentru a se inchega mai repede insa nu este nevoie sa se congeleze. Cand au fost suficient de inchegate am scos peretii detasabili ale formelor.
  10. Este genul de tort care se pastreaza in frigider :)
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/tort-raw-cheesecake-cu-lime-si-merisoare/