Drob de ciuperci vegetarian
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Ingrediente
  • ulei masline
  • 500 gr ciuperci champignon
  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 120 gr ceapa verde (7 fire)
  • 70 gr usturoi verde (4 fire)
  • 200 gr morcovi (2 morcovi)
  • sare dupa gust
  • piper negru, proaspat macinat dupa gust
  • ½ lingurita cimbru uscat
  • 2-3 legaturi mari de patrunjel
  • 2 legaturi de marar
  • 50 gr faina de naut
  • 3 oua de tara sau 3 lingurite seminte in rasnite
Instructiuni
  1. Am curatat si spalat ciupercile champignion si pleurotus si le-am lasat 30 minute la zvantat pe un prosop de hartie.
  2. In acest timp am pus intr-un wok de ceramica, uleiul de masline, ceapa verde tocata si am lasat 1 minut pe foc.
  3. Am adaugat usturoiul verde tocat si am mai lasat 1 minut pentru a se inmuia putin.
  4. Am adaugat morcovul ras pe razatoarea mare, sare si piper, am amestecat si am mai lasat pe foc inca 2 minute.
  5. Am pus ciupercile zvantate in robot (Thermomix) si le-am maruntit.
  6. Ciupercile tocate le-am adaugat in wok peste ceapa, usturoi si morcov si le-am lasat aproximativ 5 minute pe foc pentru a se evapora sucul pe care il lasa.
  7. Aceasta compozitie am asezat-o intr-o strecuratoare pentru a se scurge si am lasat-o sa se raceasca.
  8. Cand s-a racit bine compozitia, am adaugat patrunjelul tocat, mararul tocat, cimbrul uscat, faina de naut (am macinat nautul pentru a face faina) si am amestecat.
  9. Tot aici am incorporat si galbenusurile.
  10. Albusurile le-am batut spuma, separat, cu putina sare si le-am adaugat in castron la final, incorporandu-le usor cu spatula.
  11. Compozitia obtinuta am asezat-o intr-o tava de 30x12 cm cu hartie de copt.
  12. Tava am introdus-o in cuptorul preincalzit si am lasat drobul 40 minute in cuptor la o temperatura de 180 grade Celsius.
  13. Dupa cele 40 minute am lasat drobul in cuptor inca 30 minute, cu focul inchis si cu usa deschisa.
  14. Cand drobul s-a racit bine, l-am scos din tava.
Notite
Acest drob se poate face si fara oua.
In loc de oua, puteti folosi 3 lingurite de seminte de in rasnite si 6 linguri de apa, pe care le veti lasa sa stea 20-30 minute.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/drob-de-ciuperci-vegetarian/