Ciocolata raw de Paste
 
 
Autor:
Ingrediente
  • 200 gr unt cacao topit
  • 50 gr ulei cocos
  • un praf de sare
  • 80 gr sirop agave sau alt indulcitor
  • 40 gr cacao alcalinizata
Instructiuni
  1. Am topit untul de cacao la bain-marie. Temperatura untului nu trebuie sa depaseasca 40 grade Celsius.
  2. Am pus untul de caco topit intr-un castron curat si uscat.
  3. Peste unt am adaugat uleiul de cocos topit, sare, siropul de agave sau un alt indulcitor si cacao.
  4. Am omogenizat totul cu ajutorul unui tel si am pus castronul in frigider pentru a se mai ingrosa putin compozitia.
  5. Am lasat castronul in frigider 10 minute pana cand compozitia a devenit putin mai groasa, de consistenta mierii, amestecand din cand in cand.
  6. In functie de temperatura din frigider (la mine erau 4 grade) si de cat de mult ati incalzit untul de cacao si uleiul de cocos, timpul poate diferi.
  7. Daca compozitia a devenit prea vartoasa sau chiar s-a intarit, asezati castronul intr-un vas cu apa fierbinte, amestecati cu telul pana cand obtineti din nou consistenta dorita.
  8. Compozitia obtinuta am pus-o in forme de silicon si le-am lasat 30 minute in congelator.
  9. La aceasta compozitie de baza de ciocolata se mai poate adauga maca, alune, nuci, stafide, zmeura, goji, menta sau ce va mai trece prin minte :)
  10. Dupa 30 minute, am scos ciocolata din forme si am pastrat-o in frigider.
  11. Aceasta ciocolata raw rezista foarte bine si la temperatura camerei.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/ciocolata-raw-de-paste/