Budinca de tapioca cu capsuni - fara lactoza
 
 
Autor:
Ingrediente
  • 600 ml lapte orez si migdale
  • ¾ lingurita vanilie
  • 150 gr tapioca
  • 3-4 linguri sirop agave
  • ¼ lingurita ulei cocos
  • 300 gr capsuni
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita rasa gelatina agar-agar
  • 3 linguri sirop agave
Instructiuni
  1. Am pus laptele la fiert intr-o cratita.
  2. Cand a dat laptele in clocot, am adaugat vanilia si tapioca si am lasat la fiert aproximativ 5 minute.
  3. Timpul de fierbere al perlelor de tapioca poate fi diferit, in functie de marimea lor.
  4. Cand sunt fierte, bobitele de tapioca devin translucide.
  5. La final am incorporat siropul de agave. Gustati compozitia pentru a vedea daca este suficient de dulce.
  6. Budinca am turnat-o intr-o tava de silicon unsa cu ulei de cocos, am lasat-o la racit iar apoi am pus-o in frigider pentru 4-5 ore.
  7. Am curatat capsunele de codite, le-am spalat si le-am pus la robot pentru a le maruntii putin.
  8. Am pus apa la fiert, iar cand a dat in clocot am adaugat agar-agar.
  9. Am lasat sa fiarba 2-3 minute, timp in care am amestecat continuu cu telul.
  10. Am transferat capsunele maruntite intr-un castron, am adaugat siropul de agave, am turnat usor gelatina si am amestecat.
  11. Gustati pentru a vedea daca compozitia este pe placul dvs.
  12. Sosul de capsuni obtinut l-am pus-o peste budica si am lasat cateva minute sa se intareasca.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/budinca-de-tapioca-cu-capsuni-fara-lactoza/