Fursecuri cu portocale - fara gluten
 
 
Autor:
Ingrediente
  • 200 ml suc portocale
  • 100 ml ulei cocos
  • 100 gr zahar cocos
  • 300 gr faina fara gluten
  • 3 lingurite coaja portocala bio
  • ½ lingurita praf de copt fara gluten
  • ½ lingurita bicarbonat
  • 2 linguri zeama lamaie
Instructiuni
  1. Am pus in vasul robotului: sucul de portocale, uleiul de cocos, zaharul si am mixat pana cand s-a dizolvat zaharul.
  2. Am adaugat faina fara gluten, coaja de portocala, praful de copt si bicarbonatul stins cu lamaie si am mixat din nou la viteza medie.
  3. In aproximativ 1-2 minute de mixat, am obtinut un aluat de culoare portocaliu-maroniu, parfumat cu portocale.
  4. Aluatul seamana la textura cu plastelina, se lucreaza usor cu el si nu se prinde deloc de maini.
  5. Am format gramajoare de cate 20 gr de compozitie, pe care le-am modelat intre maini.
  6. Le-am dat initial o forma rotunda, apoi le-am turtit putin in palme, le-am asezat in tava pe hartia de copt iar apoi am folosit furculita pentru a face modelul.
  7. Am presat furculita pe fursec, mai intai pe verticala iar apoi pe orizontala sau invers :)
  8. Tava cu fursecuri am introdus-o in cuptorul preincalzit si am lasat-o pentru aproximativ 20 minute la o temperatura de 180 grade Celsius.
  9. Au iesit 40 bucati bde fursecuri.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/fursecuri-fara-gluten/