Humus cu naut
 
 
Autor:
Ingrediente
  • 250 gr boabe naut (inmuiat peste nopate)
  • 5-6 linguri tahini (pasta de susan)
  • 4 -5 catei de usturoi
  • zeama de la ½ lamaie
  • sare roz Himalaya
  • piper negru proaspat
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri de patrunjel (tocat)
  • 200 ml apa in care a fiert nautul
  • 1-2 linguri seminte pin
Instructiuni
  1. Boabele de naut puse la inmuiat peste noapte, le-am pus la fiert aproximativ 1 ora si 45 minute; daca folositi oala sub presiune, atunci va fi nevoie doar de aprox. 50 minute.
  2. Am pus nautul fiert si scurs de apa intr-un castron si am adaugat tahini, sare, piper, usturoi, zeama lamaie, ulei masline si patrunjel. Am pasat totul cu blenderul vertical.
  3. In timp ce am pasat, am pus putin cate putin din apa in care a fiert nautul. Cantitatea de apa adaugata depinde de cum doriti sa fie compozitia.
  4. Deasupra am pus ulei de masline si muguri de pin.
  5. Langa humus merge perfect o salata de patrunjel.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/humus-cu-naut/