Tort ciocolatos cu glazura de cocos
 
 
Autor:
Ingrediente
  • Blat:
  • 15 gr fulgi ovaz
  • 45 gr nuci pecan hidratate 12h
  • 45 gr nuci romanesti hidratate 12h
  • un praf de sare
  • ½ lingurita cacao alcalinizata
  • ½ lingurita maca
  • 70 gr curmale
  • 20 gr unt de cacao sau ulei de cocos
  • 1-2 lingurite fulgi cocos pentru tapetat tava
  • Crema ciocolata:
  • 70 gr unt cocos topit la bain-marie
  • 50 gr ulei cocos topit
  • 300 gr caju hidratat 12 h
  • 20 gr cacao alcalinizata
  • un praf de sare
  • 110 gr miere sau alt indulcitor natural dupa gust
  • 1 lingurita rasa maca
  • 1 lingurita rasa lucuma
  • ½ lingurita vanilie
  • 70 gr lapte vegetal
  • Glazura:
  • 100 gr unt cocos topit
  • 20 gr ulei cocos topit
  • 1 lingurita cacao pentru decor
Instructiuni
  1. Am pus in robot fulgii de ovaz si i-am rasnit pentru a obtine faina. Acest lucru il puteti face si cu ajutorul unei rasnite de cafea.
  2. Am adaugat nucile pecan si nucile romanesti hidratate, sare, cacao, maca, curmale, ulei de cocos/unt de cacao si am procesat pana cand am obtinut o compozitie usor granulata.
  3. Am pus fulgii de cocos in tava cu pereti detasabili, de diametru 16 cm iar peste fulgii de cocos am intins compozitia pentru blat, presand bine cu spatula umeda cu apa rece; acest lucru ajuta sa nu se prinda compozitia de spatula.
  4. Am pus tava la congelator pana cand am facut crema de ciocolata.
  5. Pentru crema de ciocolata am pus in robot untul de cocos si uleiul de cocos topit la bain-marie (pana in 37 grade Celsius).
  6. Am adaugat caju hidratat, cacao, sare, miere, maca, lucuma, vanilie, lapte vegetal si am procesat pana cand am obtinut o crema densa dar fina si aromata. Daca aveti un robot mai putin performant, puneti ingredientele pe rand si procesati.
  7. Crema de ciocolata obtinta am asezat-o peste blat si am dat din nou la congelator pentru aproximativ 3 ore pana cand s-a intarit suficient de mult pentru a putea scoate inelul detasabil.
  8. Pentru glazura am pus untul de cocos si uleiul de cocos la topit. Eu nu am pus indulcitor in glazura insa daca dorit, puteti folosi.
  9. Am desfacut inelul de la tava de tort si am intins glazura de cocos, lasand sa alunece glazura pe margini. Daca nu doriti glazura pe marginile tortului raw de ciocolata, puneti glazura peste crema de ciocolata fara a scoate inelul detasabil de la tort.
  10. Se mai pune tortul putin la rece pentru a se intari si glazura.
  11. Cand glazura este tare, se poate orna cu cacao.
Notite
Multumesc tuturor celor care au participat la atelier, pentru incurajarile primite si cuvintele frumoase pe care mi le-ati adresat, insa si celor care nu au venit la atelier din cauza distantei dar care mi-au scris randuri care mi-au umplut sufletul de bucurie si care ma fac sa merg mai departe, sa-mi doresc sa fac mai mult, la un alt nivel.

Va multumesc si va doresc liniste si bucurie alaturi de familie!
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/tort-ciocolata-raw-cu-glazura-de-cocos/