Briose fara gluten cu afine
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Briose delicioase, pufoase si fara gluten care merg perfect langa o ceasca cu ceai.
Autor:
Portii: 15
Ingrediente
  • 250 gr faina faina fara gluten
  • 150 gr cana zahar brut
  • un praf de sare
  • 2 lingurite praf de copt fara gluten
  • 4 linguirte zeama lamaie
  • 100 gr ulei (eu am folosit ulei de masline)
  • 150 ml lapte (eu am folosit lapte vegetal de orez)
  • 2 oua de tara
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • 200 gr afine (eu am folosit afine congelate)
Instructiuni
  1. Am pus in robotul de bucatarie faina, zaharul, praful de copt stins cu zeama de lamaie, sare ai am mixat putin.
  2. Am adaugat uleiul, laptele vegetal, ouale, vanilia si am mixat 1-2 minute la vitaza medie pana cand am obtinut o compozitie cremoasa.
  3. Am transferat compozitia intr-un castron si am adaugat afinele congelate care au fost lasate la temperatura camerei 15-20 minute.
  4. Am amestecat compozitia cu o spatula pentru a incorpora afinele.
  5. Am pus hartiile de briose in tava pentru briose si le-am umplut (3/4) cu compozitie.
  6. Am pus briosele fara gluten in cuptorul electric preincalzit si le-am lasat 12 minute la o temperatura de 220 grade Celsius pana au crescut iar apoi am redus temperatura la 180 grade Celsius si le-am mai lasat 13-15 minute.
Notite
Au iesit 15 briose.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/briose-fara-gluten-cu-afine/