Naut in sos de rosii aromat
 
 
Un preparat cu arome indiene!
Autor:
Portii: 3-4
Ingrediente
Instructiuni
  1. Nautul l-am pus de seara la hidratat in apa rece iar dimineata am aruncat apa si l-am clatit.
  2. Am fiert nautul in apa cu sare iar cand a fost fiert, l-am strecurat.
  3. Intr-o cratita am pus uleiul si ceapa la sotat.
  4. Am adaugat in cratita, usturoiul trecut prin presa, ghimbirul ras, coriandru, turmericul, garam masala, chimionul, sare, zeama de lamaie si bulionul.
  5. Sofranul l-am lasat sa stea 5 minute in lapte fierbinte, lapte care va capata o culoare usor galbuie iar apoi l-am adaugat in cratita impreuna cu siropul de orez.
  6. Puteti inlocui siropul de orez cu zahar sau cu alt indulcitor.
  7. Tot aici am adaugat si nautul fiert.
  8. Mie mi s-a parut prea gros sosul si am pus pus si 100 ml apa.
  9. Am lasat totul la fiert inca 10 minute, timp in care nautul va prelua din arome.
Notite
Eu am facut si orez basmati.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/naut-in-sos-de-rosii-aromat/