Fursecuri cu nuca si merisoare - fara gluten
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Aceste fursecuri nu contin gluten si sunt o varianta potrivita pentru cei mici.
Autor:
Portii: 10-15
Ingrediente
  • 200 gr faina orez
  • 200 gr faina mei
  • 3 lingurite seminte in rasnite
  • 5 linguri apa
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 100 gr zahar brut
  • 150 ml ulei
  • esenta vanilie
  • 23-25 linguri lapte (eu am folosit lapte de orez)
  • 100 gr merisoare (eu am folosit merisoare indulcite cu suc de mere)
  • 100 gr nuca tocata grosier
Instructiuni
  1. Am inceput cu rasnirea semintelor de in, in rasnita de cafea, pe care le-am pus intr-un castron mic, cu cele 5 linguri de apa si le-am lasat deoparte pentru 20 minute.
  2. Ca sa-mi usureaz munca, am pus ingredientele in bolul robotului de bucatarie insa puteti folosi si un castron.
  3. Am pus faina de orez, faina de mei, praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul, uleiul, laptele, esenta de vanilie si am amestecat totul.
  4. La final am adaugat merisoarele, nuca tocata grosier si semintele de in rasnite.
  5. Am amestecat din nou pentru incorporarea lor si am obtinut un aluat vartos.
  6. Daca vi se pare ca este prea tare, mai puteti pune putin lapte.
  7. Am pregatit tava, tapetata cu hartie de copt si am luat cu o lingura din compozitia de fursecuri si am asezat in tava.
  8. Am introdus tava in cuptorul electric preincalzit si am lasat- o la 200 grade Celsius pentru aproximativ 15 minute.
  9. Cand sunt gata, fursecurile trebuie sa aiba o culoare aurie.
Notite
Am folosit aproximativ 30 gr de compozitie pt fiecare fursec si au iesit 40 de fursecuri.
Recipe by Arome de poveste at https://aromedepoveste.ro/fursecuri-cu-nuca-si-merisoare-fara-gluten/