

Numele de Linzer vine de la “Linzertorte” care este o tarta descoperita in Linz, Austria. Linzer este un desert fraged care are in compozitie unt si se folosec migdale, nuci sau alune, fiind un desert specific Craciunului.
Putem sa pregatim fursecurile cu cateva zile inainte si sa le umplem doar in ziua in care le servim. Astfel suntem pregatiti cand avem musafiri sau daca mergem in vizita la cineva si dorim sa ducem un desert pregatit de noi 🙂

Pentru umplerea fursecurilor puteti folosi gemul preferat. La noi s-a votat magiunul de prune fara zahar si gemul de caise. Ambele sunt de la Alexstar, o fabrica din Curtea de Arges care inca de anul trecut a demarat campania #obiceiuri bune despre fructe si legume.
Pe langa aceaste gemuri, pe siteul lor veti descoperi si alte tipuri de dulceata, cu sau fara zahar, compoturi, gemuri, muraturi, produse din tomate, ciuperci la borcan, zacusca, ingrediente mancare si mancare gatita la borcan.
Produsele lor le puteti gasi si in Lidl, Mega Image, Penny Romania.


Fursecuri Linzer cu magiun de prune si gem de caise
Echipament
- cuptor
- Thermomix/robot de bucatarie
- tava
- hartie pentru copt
Ingrediente
- 150 g zahar pudra
- 150 g faina migdale
- 300 g faina grau
- 220 g unt
- ½ lgt scortisoara
- ⅛ lgt cuisoare
- un praf sare
- 1 buc albus
- 1-2 lgt esenta vanilie
- magiun de prune fara zahar
- gem de caise AlexStar
Instructiuni
- Incepem cu pulverizarea zaharului; in cazul meu l-am pus in robotul de bucatarie, Thermomix si am setat viteza 10, 15 secunde si am obtinut zaharul pudra.
- Daca aveti faina de migdale e perfect, o adaugati peste zahar. Daca nu aveti faina de migdale, puneti migdalele in bolul robotului, peste zaharul pulverizat si le macinati la viteza 10, 10 secunde.
- Adaugam si faina de grau cernuta, untul usor moale, scortisoara, cuisoare, sare, albusul de ou, esenta vanilie si amestecam 45 secunde, viteza 4 pentru a obtine un aluat omogen si moale.
- Impartim aluatul in doua parti, il aplatizam, il impachetam cu folie alimentara si il punem la frigider pentru 1 h.
- Scoatem primul pachet de aluat si il intindem la o grosime de 3- 4 mm pe o foaie de copt. Fiind un aluat care se rupe usor, foaia de copt ne ajuta sa desfacem usor aluatul.
- Decupam fursecurile cu o forma speciala sau daca nu aveti puteti folosi un pahar pentru a decupa fursecurile si un alt pahar mai mic (sau un capac de la un pet) pentru decuparea interioara.
- Bucatile pe care le decupam din interiorul fursecurilor, le framantam, mai intindem o foaie si decupam fursecuri pana cand terminam tot aluatul, inclusiv cel de-al doilea pachet de aluat din frigider.
- Am facut 60 decupaje, dintre care 30 le-am decupat si in interior, deci au iesit 30 fursecuri.
- Asezam fursecurile in tava, pe hartia de copt si le introducem 10-15 minute in frigider.
- In acest timp preincalzim cuptorul la 180°C si lasam fiecare tava pentru apoximativ 8-10 minute.
- Scoatem fursecurile din cuptor, le lasam sa se raceasca si le umplem cu gem; in cazul meu, am folosit magiun de prune fara zahar si gem de caise.
- Optional, le puteti pudra cu zahar.
- Se depoziteaza intr-o cutie inchisa.

Aceste fursecuri Linzer sunt o idee buna pentru a face mici cadouri colegilor la scoala sau la birou. Le puteti pune in pungi mici, le legati cu o panglica colorata si va garantez ca surpriza va fi una pe masura.
Sa aveti parte de bucurii alaturi de cei dragi si nu uitati, Mos Craciun are inca lista deschisa. Thermomix poate fi inca trecut pe lista 🙂
Cu drag, Alina
Leave a Reply