Go Back
+ servings

Tarta rustica cu spanac si rosii deshidratate

Alina Stan
Prep Time 20 mins
Cook Time 35 mins
Total Time 55 mins
Servings 6

Echipament

Ingrediente
  

Aluat

Compozitie

Instructiuni
 

  • Pentru pregatirea aluatului, punem intr-un bol, in cazul meu in Thermomix, faina spelta, malaiul, sare, piper, unt si amestecam; vom obtine un aluat sfaramisios.
  • Adaugam apa rece si framantam, moment in care aluatul incepe sa se lege. Continuam inca putin framantarea pana obtinem un aluat elastic, nelipicios.
  • Pentru a putea manevra usor, foaia de aluat pe care urmeaza sa o intindem, vom pune aluatul pe o hartie pentru copt potrivita cu tava in care urmeaza sa coacem tarta.
  • Incepem sa intindem aluatul pe foaia de copt, pana cand obtinem un cerc cu diamteru de aproximativ 30 cm si taiem marginile in exces. Puteti folosi o farfurie pentru a da forma rounda.
  • Pentru compozitie, punem ceapa si usturoiul tocat, in tigaie, cu uleiul si le lasam la sotat 2-3 minute.
  • Adaugam spanacul proapat si putina sare (eu am folosit spanac proaspat, insa puteti folosi si congelat, cu mentiunea ca va trebui sa il scurgeti de apa cand il puneti pe aluat). Lasam spanacul pe foc, impreuna cu ceapa si usturoiul 1-2 minute, timp in care amestecam iar aromele se vor imprieteni, iar apoi dam deoparte.
  • Punem 80 gr mozarella rasa peste aluat, avand grija sa lasam o margine de aproximativ 4 centimetri, de jur imprejurul aluatului.
  • Adaugam peste mozarella, compozitia de spanac cu ceapa si usturoi, punem rosiile deshidratate tocate si apoi restul de mozarella rasa.
  • Eu am folosit rosii deshidratate in ulei, insa daca aveti doar uscate, le puneti 10 minute la inmuiat in apa fierbinte, iar apoi le scurgeti.
  • Marginlie tartei le-am ridicat, am facut pliuri, le-am uns cu ou si am presarat putin susan alb si negru.
  • Se introduse in cuptorul preincalzit la 180°C si se lasa pana se rumeneste usor, aproximativ 35 minute.
Tried this recipe?Let us know how it was!