Go Back
+ servings
fursecuri-fragede-fara-zahar

Fursecuri fragede fara zahar

Alina Stan
Prep Time 20 mins
Cook Time 45 mins
Total Time 1 hr 5 mins
Servings 55 buc

Ingrediente
  

  • 100 gr indulcitor Edulcorem Stevia 1:2
  • 300 gr unt 82% grasime
  • 2 galbenusuri 30 gr
  • 2 lingurite esenta vanile
  • 370 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
    Glazura
  • 150 gr ciocolata cu indulcitor
  • 20 gr unt
  • fulgi cocos/nuca/ alune/fructe liofilizate

Instructiuni
 

  • Pulverizam Edulcorem Stevia 1:2 pentru a obtine o pudra fina.
  • Punem intr-un bol, untul la temperatura camerei, impreuna cu indulcitorul Edulcorem Stevia 1:2 facut pudra si spumam.
  • Adaugam cele 2 galbenusuri, esenta de vanilie si omogenizam.
  • Eu am folosit esenta pregatita in casa; aveti aici reteta.
  • Adaugam faina cernuta si praful de copt si amestecam pentru a se incorpora.
  • Compozitia obtinuta trebuie sa fie una nu foarte consistenta, astfel incat sa putem folosi posul pentru a face fursecurile.
  • Am folosit un dui mare si am facut biscuti rotunzi, insa puteti sa va jucati si sa faceti diverse forme.
  • De asemenea, in locul posului, se poate folosi pistolul pentru fursecurile.
  • Fursecurile le facem direct in tava, pe hartia de copt si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, pentru aproximatix 15 minute.
  • Cand le scoatem din cupor, le lasam la racit 20 minute si apoi le transferam pe un gratar.
  • Glazura de ciocolata este optionala :)
  • Pentru glazura, am topit la bain marie, ciocolata si am adaugat untul.
  • Am amestecat bine si am introdus fiecare fursec in glazura de ciocolata.
  • Imediat cum scoatem fursecurile din ciocolata, putem pune fulgi de cocos, nuca, fructe liofilizate, etc.

Observatii

Reteta adaptata pentru Thermomix
1. Punem indulcitorul in bolul aparatului si pulverizam 10 sec / viteza 10.
2. Montam fluturele, punem si untul si mixam 1 minut / viteza 3.
3. Adaugam galbenusurile, esenta de vanilie si setam 30 sec / viteza 3.
4. Punem faina cernuta si praful de copt si amesteacm 1,30 min / viteza 3,5.
5. Din compozitia obinuta facem fursecuri, cu ajutorul posului si un dui mai mare sau cu ajutorul pistolului de biscuiti.
6. Fursecurile se fac direct pe hartia de copt, in tava si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, pentru aproximativ 15 minute.
Cand le scoatem din cuptor, le lasam la racit 20 minute, iar apoi le transferam pe un gratar.
Tried this recipe?Let us know how it was!