Go Back
+ servings
prajitura-cu-magiun-si-nuci-coapte

Prajitura cu magiun si nuci coapte

Alina Stan
Prep Time 30 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 1 hr
Servings 10 -12

Ingrediente
  

  • 150 nuca
  • 110 gr Edulcorem Stevia 1:1
  • 3 linguri cacao
  • 220 ml ulei
  • 320 gr faina
  • 280 ml apa minerala
  • 150 gr magiun
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingura zeama lamaie
  • Glazura:
  • 80 gr Edulcorem Stevia 1:1
  • 20 gr cacao
  • 35 gr apa
  • Decor:
  • 50 gr nuca

Instructiuni
 

  • Se pun samburii de nuca in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, pentru 5-6 minute.
  • Cand sunt usor copti, scoatem tava, ii lasam la racit iar apoi ii tocam grosier.
  • Intr-un castron, punem indulcitorul, Edulcorem Stevia 1:1, cacao, uleiul si amestecam.
  • Adaugam faina, apa minerala si omogenizam.
  • Punem si magiunul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si nuca tocata si incorporam.
  • Compozitia obtinuta o asezam intr-o tava rotunda de 24 cm si o introducem la cuptorul incins la 180 grade Celsius, pentru 25-30 minute.
  • Cand este gata, o lasam 5 minute sa se raceasca iar apoi scoatem prajitura din tava si o asezam pe un gratar.
  • In acest timp pregatim glazura, punand intr-un castron Edulcorem Stevia, cacao, apa si amestecam cu un tel.
  • Cand prajitura este racita, punem glazura peste ea si decoram cu nuca coapta.

Observatii

Am folosit o tava de 24 cm, cu pereti detasabili.
Keyword edulcorem, magiun, nosugar
Tried this recipe?Let us know how it was!