Go Back
+ servings
clatita-rapida-la-cuptor-baby dutch

Dutch Baby - Clatita rapida la cuptor

Alina Stan
Dutch Baby este o clatita delicioasa si rapida, la cuptor, pe care o putem servi cu fructe de sezon.
5 from 1 vote
Prep Time 5 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 25 mins
Servings 2

Ingrediente
  

  • 1 lingura ulei
  • 75 gr faina integrala spelta sau faina alba
  • 2 oua
  • 110 ml lapte de soia Joya
  • un parf de sare
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 200 gr mere cantitate neta
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortioara
  • 1/4 lingurita cardamon
  • 10-12 afine optional
  • 1 lingurita zahar pudra optional
  • 2 linguri nuca macinata optional

Instructiuni
 

  • Am preincalzit cuptorul la 200 grade Celsius.
  • Am pus o lingura de ulei intr-o tigaie de fonta de 18 cm si am introdus tigaia in cuptor.
  • Am pus in robot: faina, ouale, laptele de soia Joya, sarea, vanilia si am amestecat totul la viteza medie pentru cateva secunde.
  • Cand s-a incins uleiul din tigaie, am turnat compozitia de clatita.
  • Am lasat la cuptor pentru 20-22 minute si nu am deschis usa cuptorului.
  • Clatita a crescut mult pentru marginile tigaii, a fost umflata, ca o minge, insa dupa ce am scos-o din cuptor, ea s-a lasat.
  • In timpul in care a stat la cuptor, am taiat un mar in bucati mai mici (aprox. 1,5x1,5 cm) si le-am pus intr-o tigaie, impreuna cu zaharul.
  • Eu am folosit zahar de cococs pentru ca imi place aroma de caramel pe care o da, insa voi puteti folosi orice tip de zahar.
  • Le-am lasat sa se caramelizeze usor, iar la final am adaugat scortiosara si cardamonul.
  • Merele astfel pregatite le-am pus peste clatita, am pus si cateva afine si am presarat putin zahar.
  • Cand am servit clatita, am pus si nuca macinata.
Tried this recipe?Let us know how it was!