Go Back
+ servings
cartof-dulce-varza-Bruxelles-si-rodie

Cartof dulce cu varza Bruxelles si rodie

Alina Stan
5 from 1 vote
Prep Time 10 mins
Cook Time 25 mins
Total Time 35 mins
Servings 3 -4

Ingrediente
  

  • 450 gr cartofi dulci cantitate neta, deja curatati
  • 500 gr varza Bruxelles
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • 100 gr nuca peacan
  • 50 gr fulgi migdale
  • 60 gr merisoare fara zahar
  • 1 1/2 lingura miere
  • 3 linguri lime
  • 1 rodie

Instructiuni
 

  • Preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius.
  • Se curata cartofii de coaja, se spala si se taile cubulete.
  • Se curata varza de foile exterioare, se spala si se taie in jumatati.
  • Se transfera cartofii si varza intr-un castron, se pune uleiul si sarea si se amesteca bine iar apoi se pun in tava, pe hartie de copt.
  • Se introduc la cuptor pentru aproximativ 20-25 minute.
  • Sunt gata cand puteti patrunde usir cu furculita in cartof si varza.
  • Eu am lasat ultimele 5 minute pe program de ventilatie pentru a se rumeni pe exterior.
  • In timpul in care au fost in cuptor, am tras la tigaie, fara ulei, nuca pecan si fulgii de migdale pentru aproxiamtiv 3-4 minute.
  • Se poate folosi si nuca romaneasca dar mie personal imi place foarte mult cea pecan.
  • Cand cartofii si varza au fost gata, i-am transferat intr-un castron mare, am presarat nuca si merisoarele si am pus semintele rodiei deasupra.
  • Intr-un pahar am amestecat lime cu miere si am pus si acest amestec deasupra.
  • Mierea o puteti inlocui cu sirop de agave sau cu un alt indulcitor.
Tried this recipe?Let us know how it was!