Go Back
+ servings

Masala de mazare

Alina Stan
Prep Time 5 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 25 mins
Servings 3 -4

Ingrediente
  

Instructiuni
 

  • Am pus 700 ml apa la fiert cu putina sare iar cand a inceput sa fiarba, am adaugat mazarea congelata.
  • Am lasat sa fiarba pana cand s-a gatit mazarea, aproximativ 5-7 minute.
  • Odata fiarta mazarea, am scurs apa si am trecut-o printr-un jet de apa rece.
  • In acest timp am pus intr-o cratita, uleiul si ceapa si am lasat la sotat 3-4 minute.
  • Odata sotata ceapa, am adaugat ghimbirul curatat si dat pe razatoarea mica, chana masala, sare dupa gust si curry.
  • Am amestecat si am lasat pe foc cateva secunde, cat se se intrepatrunda aromele, apoi am adaugat rosiile din conserva.
  • Cand a inceput sa fiarba compozitia, am adaugat mazarea scursa de apa si am mai lasat sa fiarba 5 minute.
  • La final am adaugat smantana de ovaz, am mai lasat sa dea 2-3 clocote apoi am luat mancare de pe foc.
  • La final am pus coriandru verde tocat.

Observatii

Acest fel de mancare se poate servi ca atare sau se poate pregati alaturi de o portie de orez simplu.
Tried this recipe?Let us know how it was!