Go Back
+ servings
tarta-cu-dovleac

Tarta cu dovleac

Alina Stan
Prep Time 30 mins
Cook Time 45 mins
Total Time 1 hr 15 mins
Servings 8

Ingrediente
  

  • 125 ml ulei
  • 125 ml apa fierbinte
  • sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 330 gr faina integrala de grau
  • 3 linguri gris
  • 550 gr dovleac placintar ras
  • 3 + 1 linguri zahar cocos sau alt tip de zahar
  • 1-2 lingurite scortisoara pudra

Instructiuni
 

  • Am pus intr-un bol: uleiul, apa fierbinte, sare, praful de copt si faina si am amestecat pana cand am obtinut o compozitie nelipicioasa.
  • Am pus aluatul intr-o folie alimentara si l-am lasat in frigider pentru 30 minute.
  • In acest timp am dat pe razatoarea mare, dovleacul curatat de coaja.
  • Dupa cele 30 minute, am pus aluatul pe o hartie de copt pentru a ma ajuta sa fac tarnsferul tartei in tava.
  • Am intins aluatul cu ajutorul unui sucitor/facalet, intr-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime, avand grija ca marginile sa le las putin mai subtiri.
  • Apoi am tras foaia de copt cu tot cu aluatul intins, in tava.
  • Foaia mea a avut un diametreu de aproximativ 38 cm.
  • In mijlocul foii de aluat am presarat grisul, lasand liber o margine de aproximativ 4-5 cm, margine pe care o vom da mai tarziu peste dovleac.
  • Peste gris am pus dovleacul placintar ras pe razatoarea mare, am presarat scortiosoara si cele 3 linguri de zahar de cocos.
  • Am tras marginile ramase libere peste dovleac, facand niste pliuri si am presarat putin zahar de cocos (1 lingura).
  • Am pus tava in cuptorul preincalzit si am lasat timp de 45 minute la o temperatura de 180 grade Celsius.
  • Am scos tava din cuptor si am lasat la racit.

Observatii

Cantitatea de zahar poate diferi in functie de cat de dulce este dovleacul vostru.
Daca radeti dovleacul inainte de a face aluatul pentru tarta, pastrati dovleacul ras in frigider pana cand il folositi.
Tried this recipe?Let us know how it was!