Go Back
+ servings
galeta-cu-prune-si-nuca

Galeta cu prune, nuca si cardamon

Alina Stan
5 from 1 vote
Prep Time 30 mins
Cook Time 45 mins
Total Time 1 hr 15 mins
Servings 8

Ingrediente
  

  • Tarta:
  • 100 ml ulei
  • 125 apa fierbinte
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 300 gr faina spelta
  • Compozitia:
  • 3 linguri gris
  • 550 gr prune
  • 1 lingurita scortisoara pudra
  • 1/2 lingurita cardamon pudra
  • 3 linguri zahar cocos + 1 lingura zahar cocos
  • 50 gr nuca tocata grosier

Instructiuni
 

  • Am pus intr-un bol: uleiul, apa fierbinte, sare, praful de copt si faina si am amestecat pana cand am obtinut o compozitie nelipicioasa.
  • Am pus aluatul intr-o folie alimentara si am dat la frigider pentru 30 minute.
  • In acest timp am spalat prunele si le-am scos samburii.
  • Dupa cele 30 minute, am pus aluatul pe o hartie de copt pentru a ma ajuta sa fac tarnsferul in tava.
  • Am intins aluatul cu ajutorul unui sucitor/facalet, intr-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime, avand grija ca marginile sa le las putin mai subtiri.
  • Apoi am tras foaia de copt cu tot cu aluatul intins, in tava.
  • Foaia mea a avut un diametreu de aproximativ 35-38 cm.
  • In mijlocul foii de aluat am presarat grisul, lasand liber o margine de aproximativ 4-5 cm, margine pe care o vom da mai tarziu peste prune.
  • Peste gris am pus prunele fara samuri, am presarat scortiosoara, cardamon si cele 3 linguri de zahar de cocos.
  • Am tras marginile ramase libere peste fructe, facand niste pliuri si am presarat putin zahar de cocos (1 lingura).
  • Am pus tava in cuptorul preincalzit si am lasat timp de 45 minute la o temperatura de 180 grade Celsius.
  • Dupa aproximativ 30 minute din timpul total am presarat nuca peste prune si am dat din nou la cuptor.
  • Am scos tava din cuptor si am lasat la racit.

Observatii

Grisul se foloseste doar in cazul in cazul in care avem compozitii care curg (gem, fructe).
Se poate pensula aluatul cu ou pe exterior sau se poate presara zahar.
Faina spelta se poate inlocui cu faina integrala sau alba.
Tried this recipe?Let us know how it was!