Go Back
jeleuri-de-capsuni

Jeleuri de capsuni

Alina Stan
4 from 1 vote
Prep Time 10 mins
Cook Time 5 mins
Total Time 15 mins

Ingrediente
  

  • 300 g capsuni
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • 2-3 linguri sirop de cocos sau agave
  • 100 ml apa
  • 1/4 lingurita vanilie pudra
  • 1 1/2 lingurita agar-agar gelatina din alge

Instructiuni
 

  • Am spalat capsunii cu apa rece si i-am curatat de codite.
  • Am pus capsunii in robot, am adaugat zeama de lamaie, nectarul de cocos si am procesat la viteza medie spre mare.
  • Trebuie sa obtinem o compozitie asemanatoare unui un sos mai gros.
  • Am transferat capsunii pasati intr-un bol.
  • Intr-un ibric am pus 100 ml apa la fiert iar cand a dat in clocot am adaugat vanilia pudra, agar-agar si am lasat la fiert 3 minute.
  • In tot acest timp am amestecat continuu cu telul.
  • Peste capsunii pasati am pus compozitia cu agar-agar si am amestecat pentru a se incorpora.
  • Cu ajutorul unei linguri am umplut formele de silicon cu aceasta compozitie si le-am lasat la frigider 30 minute.
  • Dupa ce scoatem jeleurile din forme, le putem pastra in frigider.

Observatii

Atentie, daca puneti formele la congelator, nu le lasati mai mult de 15 minute deoarece agar-agar nu se congeleaza.
Tried this recipe?Let us know how it was!