Go Back
+ servings
tort-raw-cu-ciocolata-si-menta

Tort raw cu ciocolata si menta

Alina Stan
5 from 1 vote
Servings 11

Ingrediente
  

  • Blat:
  • 50 gr nuca
  • 50 gr migdale
  • 70 gr curmale
  • 1 lingurita cacao
  • 1 lingura fulgi cocos
  • 1 lingura unt cacao
  • Crema menta:
  • 225 gr caju
  • 80 gr miere sau alt indulcitor
  • 4 linguri ulei cocos topit
  • 3 linguri unt cacao topit
  • 10 gr frunze menta verde
  • 1-2 lingurite matcha pudra
  • 3 picaturi ulei esential menta sau dupa gust
  • 1/4 lingurita vanilie pudra
  • 2 linguri zeama lamaie
  • Crema ciocolata:
  • 225 gr caju
  • 80 gr miere
  • 100 gr banane congelate
  • 2 linguri cacao pudra sau dupa gust
  • 2 linguri pudra de roscove sau dupa gust
  • 3 linguri ulei cocos topit
  • 4 linguri unt cacao topit
  • un praf de sare
  • 1/4 lingurita vanilie pudra
  • 2 linguri apa
  • Decor:
  • fistic
  • capsuni
  • ciocolata

Instructiuni
 

  • Pentru a pregati blatul punem in robot/blender: nuca, migdalele, curmalele, cacao, fulgii de cocos si procesam pana cand obtinem o compozitie usor grunjoasa si lipicioasa.
  • Adaugam untul de cacao si mai mixam putin pentru a se incorpora.
  • Compozitia obtinuta o intindem intr-o tava cu pereti detasabili si lasam tava la frigider pana cand pregatim crema.
  • Pentru crema de menta punem in robot/blender: caju, miere si procesam pana cand se marunteste.
  • Adaugam treptat uleiul de cocos topit, untul de cacao topit, frunzele de menta, macha, uleiul esential, vanilia, zeama de lamaie, timp in care procesam pana cand obtinem o crema fina.
  • Jumatate din crema de menta obtinuta o punem peste blatul tortului iar ce ramane lasam deoparte.
  • Punem tava la congelator pana cand pregatim crema de ciocolata.
  • Pentru crema de ciocolata adaugam in robot/blender: caju, miere, banane congelate si mixam pana cand obtinem o crema vartoasa.
  • Adaugam treptat cacao, pudra de roscove, uleiul de cocos topit, untul de cacao topit, sare, vanilie, apa, timp in care procesam pana cand obtinem o crema fina.
  • Jumatate din crema de ciocolata obtinuta o intindem peste crema de menta si punem din nou tava la congelator pentru 15-20 minute.
  • Continuam cu stratul de crema de menta iar apoi cel de ciocolata.
  • Lasam tava la congelator pentru 2-3 ore, pana cand ne permite sa scoatem inelul detasabil.

Observatii

Migdalele si caju-ul se hidrateaza 8-10 ore.
Nucile se hidrateaza 4 ore.
Tava recomandata este de diametru 16-18 cm.
Tortul se pastreaza la frigider.
Tried this recipe?Let us know how it was!