Go Back
+ servings
tarte-raw-de-ciocolata

Tarte cu ciocolata si capsuni

Alina Stan
5 from 1 vote
Prep Time 30 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 1 hr
Servings 6

Ingrediente
  

Blat tarte:

  • 100 gr nuci pecan
  • 100 gr nuci romanesti
  • 100 gr curmale
  • un parf de sare
  • 20 gr cacao
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 25 gr ulei cocos lichid 2-3 linguri

Crema tarte:

  • 170 gr felii banane congelate si stropite cu lamaie
  • 2 avocado 250 gr avocado net, fara sambure
  • 35 gr cacao
  • 100 gr miere
  • un praf de sare
  • 3/4 pastaie de vanilie
  • 20 gr ulei cocos lichid 2 linguri

Topping:

  • capsuni
  • afine

Instructiuni
 

  • Nucile pecan si cele romanesti le-am lasat la hidratat in apa rece peste noapte.
  • In ziua urmatoare le-am clatit cu apa, le-am scurs si le-am pus in robot.
  • Am adaugat si curmalele, un praf de sare, cacao, scortisoara, uleiul de cocos si am procesat pana cand am obtinut o compozitie lipicioasa.
  • Din compozitia rezultata am facut 3 tarte cu diametru de 12 cm.
  • Formele mele de tarte au baza detasabila, astfel fiind usor sa scot tarta.
  • Am pus formele in congelator pentru 30 minute.
  • In acest timp am facut crema.
  • Am pus in robot bananele congelate si stropite cu lamaie si le-am transformat intr-o crema fina.
  • Am adaugat avocado, cacao, miere, sare, pastaia de vanilie si am procesat pana cand am obtinut o crema fina.
  • La final am incorporat si uleiul de cocos.
  • Am scos tartele din congelator, le-am umplut cu crema obtinuta si le-am pus din nou in congelator pentru aproximativ 45 minute.
  • Nu este nevoie sa inghete, ci doar sa se inchege bine crema.
  • Dupa acest interval, am curatat si spalat bine capsunii in apa rece, i-am feliat si i-am asezat pe un servet pentru a se absoarbe surplusul de lichid.
  • Am asezat feliile de capsuni peste crema si am pus si cateva boabe de afine.
  • Tartele le-am pastrat in frigider la o temperatura de 5 grade Celsius.

Observatii

Daca aveti un robot/blender mai putin performant, este indicat sa puneti ingredientele pe rand pentru a le putea procesa mai usor.
Tried this recipe?Let us know how it was!