Go Back
+ servings
cereale-ovaz

Cerealele preferate ale copiilor

Alina Stan
Prep Time 10 mins
Cook Time 12 mins
Total Time 22 mins
Servings 6

Ingrediente
  

  • 200 grfulgi de ovaz
  • 7-8 linguri sirop de artar
  • 30 gr fulgi cocos
  • 30 gr stafide brune
  • 50 gr nuci pecan

Instructiuni
 

  • Am pus fulgii de ovaz si siropul de artar intr-un castron si am amestecat bine astfel incat siropul de artar sa fie distribuit peste toti fulgii de ovaz.
  • Am transferat fulgii dati prin siropul de artar in tava mare a aragazului, tapetata cu hartie de copt.
  • Am distribuit fulgii pe toata suprafata tavii, am introdus tava in cuptorul electric preincazit si i-am lasat la 180 grade Celsius pentru aproximativ 12 minute.
  • Dupa aproximativ 12 minute, culoarea fulgilor de ovaz a devenit aurie. Daca este nevoie mai dati cu spatula prin fulgi pentru a nu se arde.
  • Cand au devenit aurii, am scos tava, i-am lasat sa se raceasca si i-am pus intr-un castron.
  • Am adaugat langa cereale, fulgii de cocos si stafidele brune.
  • Am tocat nuca pecan si am adaugat-o in castron; daca nu aveti nuca pecan o puteti inlocui cu nuca romaneasca.
  • Am amestecat totul si am depozitat cerealele intr-un recipient inchis ermetic.
  • La cerele puneti laptele preferat iar daca doriti mai dulce adaugati o lingurita de miere sau indulcitorul preferat.
  • Noua ne place laptele de cocos facut in casa dupa aceasta reteta sau lapte de caju.

Observatii

De acum, copiii sunt incantati sa-si prepare cerelele acasa!
Va asigur ca dupa ce incercati aceasta reteta, nu veti mai renunta la ea :)
Vacanta placuta in continuare!
Tried this recipe?Let us know how it was!