Go Back
+ servings
crumble, mere, prune, nuci

Crumble cu prune, mere si nuci

Alina Stan
5 from 1 vote
Prep Time 20 mins
Cook Time 25 mins
Total Time 45 mins
Servings 5

Echipament

  • cuptor

Ingrediente
  

  • 330 gr mere curatate si taiate bucati cantitate neta - mere deja curatate de coaja si cotor
  • 330 gr prune fara samburi si taiate in 4 cantitate neta - prune fara samburi
  • 15 gr zeama lamaie
  • 20 gr faina tapioca
  • 25 gr zahar cocos
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 1/8 linguritanucsoara
  • Crusta:
  • 100 gr nuca romaneasca tocata
  • 40 gr faina ovaz
  • 50 gr zahar cocos
  • 40 gr ulei cocos

Instructiuni
 

  • Am spalat merele, am curatat coaja, le-am scos cotorul si le-am taiat in bucati de aproximativ 2 cm.
  • Am spalat prunele, le-am scos samburii si le-am taiat in 4.
  • Am pus intr-un castron merele si prunele taiate, am pus zeama de lamaie, faina de tapioca, zaharul de cocos, scortisoara, nucsoara si am amestecat.
  • Daca nu aveti faina de tapioca, puteti rasni perle de tapioca pentru a obtine faina.
  • Am lasat aceasta compozitie sa stea putin pana cand am facut compozitia pentru crusta.
  • Pentru a obtine crusta am tocat nuca insa nu foarte fin. Eu am lasat-o cam de marimea bobului de mazare.
  • Am pus nuca tocata intr-un castron, am adaugat faina de ovaz, zaharul, uleiul de cocos si am amestecat cu spatula.
  • Daca nu aveti faina de ovaz puteti rasni fulgii de ovaz sau puteti sa puneti chiar fulgi de ovaz.
  • Am impartit compozitia cu prune si mere in castroane mai mici iar deasupra am pus compozitia pregatita pentru crusta.
  • Am pus vasele la cuptorul incins si am lasat pentru 25 minute la o temperatura de 180 grade Celsius.
Keyword crumble, de post, feta vegana, mere, nuci
Tried this recipe?Let us know how it was!