Go Back
ciuperci

Supa crema de ciuperci cu cimbru

Alina Stan

Ingrediente
  

  • 4 linguri ulei
  • 120 gr ceapa tocata 2 cepe medii
  • 5 catei usturoi tocati
  • 6 crengute cimbru proaspat
  • 120 gr cartofi taiati cubulete
  • 500 gr ciuperci pleurotus taiate bucati
  • 500 gr champignon taiate bucati
  • 1,5 l supa de legume o obtinem prin fierberea in 1,8 l apa cu sare pentru 30 minute a 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 1 ceapa, o telina medie
  • sare
  • piper

Instructiuni
 

  • Am pus ulei intr-o oala de 3 l si am lasat sa se infierbante.
  • Am adaugat ceapa tocata si am lasat 2 minute sa se inmoaie.
  • Am adaugat si usturoiul tocat, frunzele de cimbru si am mai lasat pe foc 1-2 minute.
  • Tot aici am pus si cartofii taiati in cubulete, am amestecat si am lasat pe foc 2-3 minute.
  • Am adaugat ciupercile pleurotus si champignon si le-am lasat 8-10 minute pe foc pana cand mai scade din apa pe care o lasa ciupercile.
  • Peste ciuperci am adaugat 1 l supa de legume din totalul de 1,5 l.
  • Am lasat la fiert la foc mic pana cand legumele au fost patrunse.
  • Odata fierte legumele, am pasat totul, punand treptat si restul din supa de legume.
  • In functie de preferinte, puneti cat doriti din supa de legume. Eu am pus 1,5 l supa de legume.
  • La final am mai dat un clocot.
Tried this recipe?Let us know how it was!