Go Back
jeleu de capsuni, capsuni

Jeleu de capsuni

Alina Stan
Este o gustare sanatoasa, un desert grozav pentru copii iar daca il puneti la hidratat in apa, veti obtine un gem de capsuni :)

Ingrediente
  

  • 2 kg capsuni
  • indulcitor natural optional

Instructiuni
 

  • Am curatat coditele capsunilor si i-am spalat bine cu apa rece.
  • Am pus capsunii in robot si i-am transformat intr-un piure.
  • Daca doriti sa puneti miere sau alt indulcitor natural, acum este momentul.
  • Procesati din nou pentru a incorpora indulcitorul.
  • Am luat cate o tava a deshidratorului si am taiat hartie de copt pe marimea tavii.
  • Peste hartia de copt am pus piureul de capsuni in strat foarte subtire.
  • Am procedat la fel si cu celelalte tavite.
  • Tavile le-am pus in deshidrator si le-am lasat la temperatura de 40 grade Celsius pentru 8 ore.
  • Dupa acest timp am facut pauza 8 ore iar apoi le-am pus din nou inca 8 ore.
  • Timpul necesar deshidratarii poate diferi in functie de puterea deshidratorului si de grosimea stratului de capsuni.
  • Daca nu sunt bine uscate, riscati sa se mucegaiasca.
  • Jeleul este gata atunci cand este perfect uscat si il puteti desface cu usurinta de pe hartia de copt.
  • L-am taiat fasii si l-am depozitat in borcane etanse tapetate cu servetel de hartie pentru a absorbi umiditatea.
Tried this recipe?Let us know how it was!