Go Back
+ servings
tocata-verdino

Paste cu tocata Verdino

Alina Stan
O varianta perfecta pentru o alimentatie vegana.
Prep Time 5 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 25 mins
Course Main Course
Servings 2

Ingrediente
  

  • 160 g paste integrale de grau
  • 2 lg ulei masline
  • 100 g ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 200 g tocata buna Verdino
  • 330 g rosii cherry
  • 100 ml bulion
  • 50 ml apa in care au fiert pastele
  • 1 lgt busuioc uscat
  • 1 lgt oregano uscat
  • 4 lg parmezan vegan

Instructiuni
 

  • Punem apa la fiert, putina sare si cand incepe sa fiarba apa, adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor.
  • Odata fierte, le scurgem si pastram un polonic din apa in care au fiert pastele.
  • Curatam ceapa, o tocam si o sotam in ulei, adaugam apoi si usturoiul trecut prin presa, tocata Verdino, sare si piper dupa gust, amestecam si lasam pe foc aproximativ 5 minute.
  • Amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda.
  • Spalam rosiile cherry, le taiem in jumatati si le adaugam impreuna cu bulionul peste tocata, cei 50 ml de apa in care au fiert pastele, busuiocul si oregano si mai lasam sa fiarba aproximativ 3-4 minute.
  • Cantitatea de apa adaugata poate diferi, in functie de cum doriti consistenta sosului.
  • La final adaugam pastele fierte si amestecam ca sa distribuim sosul peste toate pastele.
  • Se ia de pe foc si se serveste presarat cu parmezan vegan.
Tried this recipe?Let us know how it was!