Go Back
+ servings
taitei-chinezesti-cu germnei-de-fasole-mung-si-urechi-de-lemn

Taitei chinezesti cu germeni de fasole mung si urechi de lemn

Alina Stan
Prep Time 15 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 25 mins
Course Main Course
Cuisine Chinese
Servings 4

Echipament

  • wok

Ingrediente
  

  • 2 fire usturoi verde
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 cm ghimbir ras
  • 2-3 lg ulei susan
  • 200 g taitei chinezesti
  • 200 g morcovi taiati fasii de 3 cm x 0,3mm
  • 200 g ardei capia taiati fasii de 3 cm x 0,3mm
  • 1 tija apio
  • 150 g urechi de lemn proaspete, de la Lifarm
  • lg sirop agave
  • 5 lg sos soia (fara zahar)
  • ¼ lgt condiment 5 arome chinezesti
  • 200 ml apa
  • 150 gr germeni de fasole mung de la Lifarm

Instructiuni
 

  • Punem apa la fiert, iar dupa ce a dat in clocot, adaugam taiteii chinezesti, oprim focul, ii acoperim cu un capac si ii lasam sa stea cam 5 minute, apoi ii scurgem si ii lasam deoparte.
  • Urechile de lemn le spalam si le fierbem in apa cu sare pentru 5 minute, le scurgem si transferam intr-un castron.
  • Urechile de lemn le puteti inlocui si cu ciuperci uscate, pe care inainte sa le folositi, le tineti 30 minute intr-un vas cu apa fierbine, iar apoi le scurgeti.
  • Se curata, se spala si se toaca ceapa verde si usturoiul verde si le punem in tigaia in care am pus deja uleiul de susan, se soteaza 3 minute apoi se adauga ghimbirul ras.
  • Se adauga morcovul feliat (3cm x 0,3mm) si tija de apio (felii de 0,5 cm) si se soteaza 3 minute, apoi se adauga ardeiul feliat si se lasa la sotat inca 3 minute, astfel incat legumele sa fie usor gatite.
  • La final se adauga urechile de lemn feliate, soia, siropul de agave, apa, condimentele chinezesti, germenii de fasole mung si mai gatim aproximativ 3 minute, timp in care germenii se vor inmuia.
  • La final se adauga si taiteii si se incorporeaza in legumele sotate.
Keyword mung, retete vegane
Tried this recipe?Let us know how it was!