Go Back
+ servings
galeta-cu-capsuni

Galeta cu capsuni - fara zahar

Alina Stan
Galeta cu capsuni este o reteta simpla, insa de senzatie.
Prep Time 10 mins
Cook Time 40 mins
Total Time 50 mins
Servings 5

Echipament

  • Thermomix sau un alt robot de bucatarie
  • hartie de copt
  • tava
  • cuptor

Ingrediente
  

Aluat:

  • 250 g faina
  • 1 lg green sugar sau alt indulcitor
  • un praf de sare
  • 1 lg esenta vanilie
  • 1 buc galbenus
  • 100 g unt rece
  • 5 lg apa rece
  • 2 lg lapte (pentru uns)
  • 20 g fulgi migdale (pentru decor)

Umplutura:

  • lg pesmet
  • 600 g capsuni
  • 2 lg green sugar sau alt indulcitor
  • 1 lg amidon

Instructiuni
 

  • Punem in bolul unui robot de bucatarie, in cazul meu in Thermomix, toate ingredientele pentru aluat, mai putin apa si framantam aproximativ 1 minut, pana cand vom obtine o compozitie nisipoasa (Thermomix viteza 4, 30 sec).
  • In acest punct, adaugam treptat cate o lingura de apa foarte rece, timp in care ne continuam framantarea, iar aluatul nostru va incepe sa se lege (TMX viteza 4, 1 minut).
  • Scoatem aluatul din bol, il acoperim cu folie si il dam la frigider pentru 30 minute, timp in care ne ocupam de capsuni.
  • Curatam, spalam capsunile si le taiem in 2 sau 4, in functie de marimea lor si le punem intr-un bol.
  • Peste capsuni adaugam indulcitorul, amidonul, amestecam si trecem la intinderea aluatului.
  • Punem aluatul pe o hartie de copt si il intindem pentru a face un cerc cu un diametru de aproximativ 35 cm.
  • Transferem foaia de copt cu tot cu aluat in tava cuptorului.
  • Presaram pesmetul peste aluat, apoi capsunile, lasand mariginile libere, aproximativ 5 cm.
  • Ridicam si pliem marginile, le ungem cu lapte si presaram fulgi de migdale.
  • Introducem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C si o lasam pana se rumenste frumos, aproximativ 35-40 minute.
  • Scoatem tarta si o lasam sa se racoreasca putin si o putem servi ca atare sau cu o cupa de inghetata.
Tried this recipe?Let us know how it was!