Go Back
+ servings

Cum sa faci 3 torturi + reteta cheesecake cu ciocolata alba si capsuni

Alina Stan
5 from 1 vote
Prep Time 15 mins
7 hrs
Total Time 7 hrs 15 mins
Course Dessert
Servings 12

Echipament

Ingrediente
  

Baza:

  • 200 g biscuiti digestivi
  • 80 g unt moale, cuburi

Creama:

  • 5 foi gelatina (bloom 250)
  • apa pentru hidratat gelatina
  • 180 g ciocolata alba
  • 200 g lapte condensat
  • 1 lg esenta vanilie
  • 500 g crema de branza Philadelphia
  • 250 g capsuni

Instructiuni
 

  • Incepem cu gelatina, punand-o la hidratat in apa rece intr-un bol.
  • Tapetam cu hartie de copt, baza unei tavi de 20 cm.
  • Punem biscuitii, rupti in jumatati, in bolul Thermomixului si ii macinam la 8 sec, viteza 10.
  • Adaugam untul moale, taiat cubulete si incoporam cu viteza 5, timp de 5 secunde.
  • Transferam compozitia in tava tapetata si o presam cu o lingura, apoi dam la frigider.
  • Punem cicolata alba, rupta in bucati, sau picaturi de ciocolata in bolul Thermomixului si o topim, setand 7 min, 70°C, viteza 1,5.
  • Scurgem bine gelatina de excesul de apa si o adaugam in bol si amestecam 10 sec, viteza 4.
  • Adaugam vanilia, crema de branza si omogenizam pentru 10 secunde, viteza 4.
  • Adaugam capsunile taiate in bucati sau zmeura, amestecam usor cu spatula si turnam crema peste blaul de biscuiti.
  • Punem tava la frigider minim 7 ore.

Observatii

Pentru decor am folosit  un cornet de inghetata pe ca l-am umplut cu fructe, insa puteti sa va lasati in voia inspiratiei.
Bloomul gelatinei inseamna puterea ei de inchegare.
Pentru pregatirea clasica a cheesecake-ului, adica fara Thermomix, pasii sunt intuitivi, la fel cum este si vice versa.
Keyword cheesecake, thermomix
Tried this recipe?Let us know how it was!