Go Back
+ servings
crumble-cu-prune-si-migdale

Crumble cu prune si migdale

Alina Stan
Un desert fara gluten, usor, rapid si parfumat!
Prep Time 20 mins
Cook Time 40 mins
Total Time 1 hr
Servings 6

Echipament

  • tava cuptor 20x30 cm

Ingrediente
  

  • 1 kg prune (cantitate neta, fara samburi)
  • lgt scortisoara
  • 2 lgt faina tapioca sau amidon
  • 50 g zahar muscovado

Crusta:

  • 150 g faina migdale
  • 100 g faina ovaz
  • 40 g zahar muscovado
  • 70 g unt moale

Instructiuni
 

  • Se spala, se scot samburii din prune si se pun intr-un castron.
  • Peste prune se adauga scortisoara, faina de tapioca sau amidon, zaharul, se amesteca si se lasa deoparte pana cand terminam crusta nisipoasa.
  • Pentru crusta, macinam migdalele si le transformam in faina.
  • Punem faina de migdale intr-un castron, adaugam faina de ovaz, zaharul, untul moale si il incorporam cu mana.
  • Transferam compozitia cu prunele in vasul pentru cuptor, acoperim cu compozitia nisipoasa de cumble si introducem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 40 minute.
  • Se poate servi simplu, cald sau rece, cu inghetata, iaurt sau smantana.

Observatii

Pentru o varianta de post, cele 70 g de unt pot fi inlocuite cu 50-60 g ulei cocos.
Faina de tapioca poate fi inlocuita cu amidon.
Pentru o dieta fara gluten, aveti grija sa cumparati fulgi de ovaz pe care sa fie specificat acest lucru
Tried this recipe?Let us know how it was!