Go Back
+ servings
paste-gratinate-cu-sos-de-branza-vegana

Paste gratinate cu sos de branza si rosii

Alina Stan
Sosul de branza poate fi la fel de delicios si cu branzeturi vegetale!
Prep Time 13 mins
Cook Time 22 mins
Total Time 35 mins
Servings 2

Echipament

  • cuptor

Ingrediente
  

  • 230 g paste (eu am folosit tip scoici)

Sos branza:

  • 1 lg ulei
  • 4 catei usturoi
  • 250 ml smantana vegetala
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 50+20 g branza vegetala Cheddar rasa de la Verdino
  • 50+20 g branza vegetala Emmentaler rasa de la Verdino
  • 130 g rosii cherry

Instructiuni
 

  • Punem la fiert pastele, conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare.
  • Pornim cuptorul la 190 °C.
  • In acest timp pregatim sosul de branza si punem intr-o tigaie uleiul si usturoiul trecut prin presa si il lasam circa 1 minut, avand grija sa nu il ardem.
  • Adaugam peste usturoi smantana vegetala si lasam cateva minute cat sa inceapa sa fiarba.
  • Cand incepe sa faca bule, adaugam branza vegetala rasa, cate 50 grame din fiecare, amestecam continuu si lasam 1-2 minute, timp in care se va topi.
  • Adaugam sare si piper dupa gust.
  • Scurgem pastele de apa, le transferam intr-un vas sau o tava pentru cuptor, adaugam sosul de branza si amestecam, astfel incat sa acoperim toate pastele.
  • Presaram pe deasupra restul de branza Cheddar si Emmentaler, cate 1 lingura din fiecare (aprox 20 grame).
  • Din loc in loc punem rosii cherry si introducem vasul in cuptorul preincalzit, pentru 20-25 minute, in functie de cat de rumenite le preferati.
  • Noua ne plac rumenite, asa ca ultimele 5 minute le-am lasat pe functia de grill.
Keyword paste vegane, sos branza vegan, verdino
Tried this recipe?Let us know how it was!