Go Back
+ servings
Budinca-din-gris-integral-cu-cocos-si-melinis-de-pere

Budinca din gris integral, cu lapte de cocos si Melinis de pere - vegan

Alina Stan
Un rasfat dulce si rapid pentru zilele de post.
Course Dessert
Servings 6 buc

Echipament

  • plita/aragaz
  • forme de silicon

Ingrediente
  

  • 400 ml lapte de cocos (1 conserva)
  • 1/4 lgt ghimbir (pulbere)
  • 45-50 g gris integral
  • Melinis de pere

Instructiuni
 

  • Punem toata compozitia din conserva cu lapte de cocos intr-o cratita mica si o asezam pe foc.
  • Adaugam ghimbirul, amestecam, iar cand laptele incepe sa faca bule, adaugam grisul.
  • Grisul il adaugam treptat, timp in care amestecam continuu cu telul.
  • Lasam la fiert 2-3 minute si gustam pentru a vedea daca este fiert. Nu trebuie sa simtim bobitele de gris.
  • Cand este fiert, il transferam in formele de silicon si il lasam la frigider 1,5-2 ore.
  • Dupa ce timpul s-a scurs, verificam daca grisul se poate scoate din formele de silicon si le transferam pe o farfurie.
  • In momentul servirii, punem Melinis de pere peste budinca de gris.
Keyword desert de post, desert vegan, fara lactoza, melinis, retete de post, retete vegane
Tried this recipe?Let us know how it was!