Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Budinca din gris integral, cu lapte de cocos si Melinis de pere - vegan
Alina Stan
Un rasfat dulce si rapid pentru zilele de post.
Print Recipe
Pin Recipe
Course
Dessert
Servings
6
buc
Echipament
plita/aragaz
forme de silicon
Ingrediente
1x
2x
3x
400
ml
lapte de cocos
(1 conserva)
1/4
lgt
ghimbir (pulbere)
45-50
g
gris integral
Melinis de pere
Instructiuni
Punem toata compozitia din conserva cu lapte de cocos intr-o cratita mica si o asezam pe foc.
Adaugam ghimbirul, amestecam, iar cand laptele incepe sa faca bule, adaugam grisul.
Grisul il adaugam treptat, timp in care amestecam continuu cu telul.
Lasam la fiert 2-3 minute si gustam pentru a vedea daca este fiert. Nu trebuie sa simtim bobitele de gris.
Cand este fiert, il transferam in formele de silicon si il lasam la frigider 1,5-2 ore.
Dupa ce timpul s-a scurs, verificam daca grisul se poate scoate din formele de silicon si le transferam pe o farfurie.
In momentul servirii, punem Melinis de pere peste budinca de gris.
Keyword
desert de post, desert vegan, fara lactoza, melinis, retete de post, retete vegane
Tried this recipe?
Let us know
how it was!