

Chiftelute de dovlecel cu turmeric si coriandru la cuptor
Author:
Serves: 30 bucati
Ingredients
- 2 kg dovlecel dat pe razatoarea mare
- 5-6 linguri ulei masline
- 2 cepe medii tocate
- 4 morcovi rasi pe razatoatea mare (300 gr)
- 50 gr (10 cm) turmeric proaspat ras (sau pudra)
- 1 lingurita coriandru pudra
- 1 legatura patrunjel tocat
- sare de Himalaya dupa gust
- piper negru proaspat dupa gust
- 5 catei usturoi trecuti prin presa
- 2 oua tara
Instructions
- Am curatat dovleceii si morcovii, i-am spalat si i-am dat pe razatoarea mare.
- Dovleceii i-am lasat sa stea 30-40 minute cu putina sare ca sa scoata sucul din ei.
- In acest timp am inabusit ceapa in ulei de masline, am pus si morcovul, turmericul ras si coriandrul pudra si am lasat pe foc 2-3 minute.
- Am scurs dovlecii foarte bine (daca nu ii scurgeti bine, compozitia va fi prea moale) de sucul lasat si i-am pus intr-un castron, alaturi de legumele inabusite mai sus.
- Am adaugat patrunjel, sare si piper dupa gust.
- Usturoiul trecut prin presa l-am tras 20 secunde intr-o tigaie de ceramica cu ulei de masline si l-am adaugat la legumele de mai sus, amestecand totul.
- Ouale le-am separat. Galbenusurile le-am pus in compozitia de mai sus iar albusurile le-am batut spuma separat cu un varf de cutit de sare si le-am adaugat si pe ele in compozitie.
- Am amestecat incet cu o spatula si am facut chiftelute pe care le-am pus in tava, pe o hartie de copt, unsa cu ulei de masline.
- Tava am introdus-o in cuptorul incins la 180 grade Celsius si le-am tinut aproximativ 25-30 minute, timp in care le-am intors si pe cealalta parte. In ultimele 10-15 minute am folosit programul de ventilatie al cuptorului pentru a se rumeni putin.
- Partea mai putin buna a acestei retete este ca dispar pe masura ce le scoti din cuptor 🙂
După ce că eşti frumoasă (şi se pare că mai mult decât permite legea!) mai eşti şi o gospodină pe cinste! Şi ţi-o spune o bunică, deci … e grav!
Excelente reţete!
Va multumesc pentru cuvinetele frumoase, doamna Aurora. Mi-au ajuns direct la suflet.
Va mai astept cu mare drag!
Alina
Viiiiin, pentru că gătesc pentru “un regiment” de nepoţei !
nu imi place aroma de turmeric…este obligatorie in aceasta reteta? imi place foarte mult.
nimic nu este obilgatoriu 🙂
Eu am folosit radacina de turmeric, care este putin diferita la gust fata de turmericul pudra.
Spor la treba si multumesc pentru vizita.
Te mai astept.
Alina
Wow, unde ai gasit radacina de turmeric? Mi-ar placea si mie sa incerc turmericul asa in varianta asta 🙂
Mi-am cumparat un kg de turmeric radacina cand am fost in excursie in India, in luna februarie.
Oricum are un gust diferit fata de pudra de turmeric. Mie imi place mai mult radacina decat pudra.
Cand se termina, trec si eu pe pudra 🙁
Da,cred ca e mai buna 🙂
Oare la noi de ce nu se gaseste.Ghimbir radacina este dar turmeric nu am vazut pana acum 🙁
Asa este, Claudia. Nici eu nu am gasit niciodata.
Nu-i așa că ai o soră geamănă care gătește la fel de bine și de frumos, care le fotografiază minunat, la fel ca tine, și care are un statut civil extraordinar dacă mi se face poftă? 😀
Ca mine nu-i nici una; asta asa, ca sunt modesta.
Eram sigur că nu ai! 😀
Am facut chiftelutele cu dovlecei,care sunt absolut delicioase.Multumesc frumos.Esti o scumpa!
Ma bucur ca ti-au placut 🙂 si la noi sunt vedete la masa!
Multumesc si eu pentru vizita si feedback 😉
Seara buna!
Pot fi inlocuite ouale cu un alt ingredient? Multumesc
Ana, ouale le poti inlocui cu cateva seminte de in rasnite si inmuiate in apa (se va transforma intr-un fel de gel) si putin tofu moale.
Pe blog am o reteta de drob din ciuperci care este facut cu oua iar multi dintre cititori mi-au scris ca le-au inlocuit cu seminte chia. Se pare ca le-a iesit 🙂 Eu nu am incercat.