
Laptele vegetal este o alternativa pentru cei care doresc sa tina post, care au o alimentatie vegana, sau pentru cei care au intoleranta la lactoza. Ca si sortimente, puteti alege dintre mai multe variante: lapte vegetal de migdale, de soia, de nuci, caju, canepa, orez, ovaz, etc. Acesta se poate pregati acasa sau il puteti cumpara.
Astazi am pregatit o budinca aromata, cu capsune si lapte vegetal de migdale AdeZ. Brandul AdeZ este originar din Argentina, iar laptele de migdale este indulcit cu stevia si contine vitamina B12 si D. AdeZ ofera o gama larga de bauturi vegetale simple sau cu adaos de fructe.
Acesta budinca cu chia, lapte vegetal de migdale si capsune o puteti pregati de seara, o puneti intr-un borcan si o serviti dimineata la micul dejun. De asemenea o puteti lua cu voi la birou, pentru o gustare hranitoare.
Pentru ca am avut o vizita anuntata in ultimul moment, am ales sa pregatesc budinca chia, ca si desert 😉
Am folosit laptele de migdale AdeZ si capsune, insa puteti pune orice tip de lapte vegetal si orice fructe. Am ornat cu fulgi de porumb cu ciocolata, piersici si fulgi de migdale, dar puteti improviza cu ceea ce gasiti prin camara: fulgi cocos, musli, fructe, frisca, etc.

Budinca cu lapte de migdale si fructe
Ingrediente
- 80 gr chia
- 600 ml lapte migdale
- indulcitor optional
- 450 gr capsune
- Topping
- fulgi ciocolata
- capsune
- piersici
- migdale
- menta
Instructiuni
- Punem laptele de migdale intr-un bol, adaugam semintele chia si amestecam energic pentru 30 secunde, apoi repetam operatiunea.
- Este important sa amestecam bine, altfel semintele chia se lasa la baza bolului si se incheaga.
- Dupa ce am amestecat si am repetat operatiunea de 2-3 ori, se poate observa cum semintele incep sa absoarba din lapte.
- Daca dorim indulcitor, acum este momentul sa il punem si sa-l incorporam. Putem adauga miere, sirop artar, sirop curmale sau orice altceva dorim sa folosim.
- Lasam deoparte 30 min - 40 min iar apoi transferam in pahare.
- In timpul in care lasam budinca deoparte, curatam si spalam capsunele, pastrand cateva pentru decor, iar restul il pasam, obtinand astfel un piure de capsune.
- Putem pune o parte din piure direct in budinca si il incorporam, sau punem in pahare, budinca de chia iar deasupra sosul de capsune.
- La final decoram dupa preferinta.
Un desert perfect pentru zile calduroase!
Pana la o noua reteta, va urez zile racoroase!
P.S. Daca iti plac retetele, poti comanda cartea mea de retete, Dulce si Sarat- 54 de retete sanatoase, cu si fara foc, aici.
Alina
Minunate retete pentru mîncat sănătos. Colorate atractiv pentru a obișnui copii cu estetica a ceea ce mănînci ( acolo unde se poate). Imi place.
Multumesc,asa este, acolo unde se poate sa facem imbunatatiri.
Imi place , gustos si atractiv pentru copii.
Super retete
Genial!
Multumesc!